1. Pradžia
  2. /
  3. Projektai
  4. /
  5. „Axioma servisas“ atlieka „Lavango“ ir „Karl Schnell“ gamintojų įrangos montavimą

„Axioma servisas“ atlieka „Lavango“ ir „Karl Schnell“ gamintojų įrangos montavimą

Ilgametę patirtį pramoninės įrangos montavime ir aptarnavime turintis „Axioma servisas“ pasirašė dvi naujas sutartis su maisto perdirbimo bei tvarkymo įrangą kuriančia ir gaminančia „Lavango Engineering LT“. Klaipėdos laisvojoje ekonomikos zonoje (LEZ) įsikūrusios įmonės bei partnerio „Karl Schnell“ įranga yra montuojama vienoje didžiausių maisto pramonės įmonių Lietuvoje, kuri šiuo metu vykdo aktyvią plėtrą.

Mėsos paruošimo linijos įrangos montavimas

Pirmasis projektas apima „Karl Schnell“ ir „Lavango“ įrangos elektros dalies montavimą, automatikos projektavimą, programavimą bei paleidimą-derinimą. Mėsos paruošimui, t.y. malimui ir perdavimui skirta linija yra montuojama sandėlyje, kuriame siekiant apsaugoti maisto produktus nuo gedimo yra laikoma vos 5 laipsnių temperatūra.

Iki vasario mėnesio pabaigos gamykloje bus įrengti 5 sraigtiniai ir vienas juostinis konvejeris su metalo detektoriumi. „Axioma serviso“ specialistai atliks minėtos įrangos montavimą, elektros spintų surinkimą, SCADA sistemos, loginių valdiklių ir objektinį programavimą bei paleidimo-derinimo darbus.

Prie projekto prisidės 8 elektros-automatikos specialistų komanda.

Naujos „Combi Grinder“ linijos valdymo sistemos įrengimas

Antrasis projektas bus vykdomas 2023-ųjų metų pabaigoje, kuomet bus baigtos naujos gamyklos statybos. Jo metu bus įrengiama mėsos malimui skirta „Combi Grinder“ tipo linija, kurią sudarys „Karl Schnell“ gamintojo trupintuvas ir smulkintuvas bei „Lavango“ gamintojo liftas ir juostinis konvejeris su metalo detektoriumi.

Klaipėdos padalinio specialistai atliks kompleksišką linijos valdymo sistemos elektros ir automatikos dalies įrengimą, apimantį projektavimą, montavimą, programavimą ir paleidimą-derinimą.

„Šių gamintojų pramoninė įranga mums jau yra pažįstama – esame vykdę jos remontą. Nepaisant to, iššūkių projekte tikrai netrūks – vienas didžiausių bus naujos valdymo sistemos integravimas į jau veikiančią“,- apie projektų subtilybes pasakoja Klaipėdos automatikos skyriaus vadovas Raimondas Beinorius.

„Lavango Engineering LT“ kuria bei gamina maisto produktų gamybos ir apdorojimo jrangą bei jos integravimo sprendimus maisto pramonės gamybinėms linijoms. Tarptautinės įmonės užduotis yra padėti užtikrinti sklandų gamybos procesą – nuo produkto įvežimo į patalpas iki jo pakavimo.