1. Pradžia
  2. /
  3. Projektai
  4. /
  5. Lietuvos dujų perdavimo sistemos operatoriaus „Amber Grid“ katilų remonto darbus atliko „Axioma servisas“

Lietuvos dujų perdavimo sistemos operatoriaus „Amber Grid“ katilų remonto darbus atliko „Axioma servisas“

Mechaninės, rotacinės ir kitos pramoninės įrangos remonto darbus atliekanti UAB „Axioma servisas“ prisideda prie Lietuvos infrastruktūros įrangos atnaujinimo darbų. Liepos pabaigoje buvo laimėtas viešasis pirkimas dėl remonto paslaugų teikimo Lietuvos dujų perdavimo sistemos operatoriui AB „Amber Grid“.

Atnaujinta dujų skirstymo stoties įranga

Viena iš „Amber Grid“ valdomos Lietuvos gamtinių dujų perdavimo sistemos dalių yra Vilniuje esanti dujų skirstymo stotis. Prieš perduodant dujas šilumos gamintojams, jos šioje stotyje yra pašildomos trijų dujinių katilų pagalba.

Ruošiantis artėjančiam šildymo sezonui buvo nuspręsta atlikti sistemos komponentų, t.y. vamzdžių ir rietinių remontą.

Suremontuoti trys dujų katilai

„Axioma serviso“ specialistai atliko remonto darbus trims skirstymo stotyje įrengtiems dujų katilams.

Per su klientu suderintą laikotarpį buvo demontuoti nusidėvėję komponentai, sumontuoti nauji vamzdžiai bei pagamintos ir įrengtos šešios rietinės. Baigus montavimo darbus dujų pašildymo sistema buvo užpildyta etilenglikoliu ir atlikti hidrauliniai bandymai. Taip buvo patikrintas visos sistemos sandarumas.

Įtemptas darbų atlikimo terminas

„Pagrindinis projekto iššūkis buvo įtemptas darbų atlikimo terminas. Pagal su klientu iš anksto suderintą planą buvo sustabdytas dujų paskirstymo stoties darbas, kurio metu reikėjo atlikti trijų katilų remonto darbus“,- sako Vilniaus serviso padalinio Įrengimų remonto skyriaus vadovas Aurimas Bagdanavičius.

Apie klientą

AB „Amber Grid“ yra Lietuvos dujų perdavimo sistemos operatorius. Bendrovė valdo šalyje įrengtą dujų perdavimo sistemą, kuri aukštu slėgiu transportuoja dujas. „Amber Grid“ valdomą sistemą sudaro magistralinio dujotiekio vamzdynai, dujų skirstymo, kompresorių ir apskaitos stotys bei kiti statiniai ir infrastruktūra.